Hvorfor trenger vi SEO?

I år steg behovet for SEO til nye høyder. Etter hvert som forbrukerne skiftet masse til online, innså selv den mest tradisjonelle virksomheten at de trenger å akselerere skiftet til digital.

SEO er den mest levedyktige og kostnadseffektive måten å forstå og nå kunder i viktige saker.

Mange merker og bedrifter vet (eller tror de vet) at de trenger SEO for sine digitale egenskaper og fordelene de vil få fra SEO-arbeidet som implementeres på deres vegne.

Derfor vil vi på denne siden forklare nøyaktig hva som gjør SEO så viktig og hvorfor trenger vi SEO.

Hvorfor trenger vi SEO?

1. Mer synlighet og rangeringer

En av de viktigste funksjonene til SEO er å øke synligheten, noe som betyr å gjøre det lettere for potensielle kunder å finne deg når de søker etter noe du har å tilby. Synlighet er direkte relatert til rangeringen din.

Jo høyere du rangerer på en søkemotorresultatside (SERP), desto mer sannsynlig vil potensielle kunder se deg og klikke deg videre til nettstedet ditt. Dette er nøkkelen til å øke din organiske siderangering.

2. Høyere nettrafikk

Økt nettrafikk er et av hovedmålene med SEO. Du øker trafikken når du øker synligheten og rangeringen.

Tenk på dette et øyeblikk: # 1-stedet på et Google-søk får nesten 32% av klikkene, og å flytte opp bare ett sted i søkeresultatene kan øke CTR med utrolige 30.8%.

Den gyldne regelen for mange markedsførere er ‘Featured Snippet’, som ofte refereres til som posisjon #0 slik at den vises over den første rangerte URL-en.

Dette er vanligvis innhold som er hentet fra en destinasjonsside på en blogg som svarer på et spørsmål folk søker etter, og kan gi organiske klikk et stort løft.

Så hvis du vil at flere skal finne nettstedet ditt gjennom en søkemotor, må du bruke SEO-praksis som vil hjelpe deg med å rangere blant de fem beste posisjonene, og ideelt sett nummer én.

3. Bygger tillit og troverdighet

Målet med enhver erfaren SEO er å etablere et sterkt fundament for et vakkert nettsted med en ren, effektiv brukeropplevelse som lett kan oppdages i søk, takket være tilliten og troverdigheten til merkevaren og dens digitale egenskaper.

Mange elementer går inn i å etablere autoritet angående søkemotorer som Google. Myndighet er opparbeidet over tid som følge av aspekter som:

  • Naturlige koblinger
  • Positiv brukeratferd
  • Maskinlæringssignaler
  • Optimaliserte elementer og innhold på siden

4. SEO krever ikke at du betaler for annonseplass

En av de største fordelene med SEO er at det ikke innebærer å betale for annonseplass. Bortsett fra tid hvis du håndterer det selv, koster SEO ikke noe som andre markedsføringsstrategier som betaling per klikk.

Søkemotorer gjennomsøker nettstedet ditt 24/7, fremmer nyttig innhold og hjelper deg med å finne nye kunder organisk.

For å få mest mulig ut av SEO-innsatsen din, tildel litt av tiden din til å gjennomgå innholdet på høyere rangerte nettsteder innenfor din nisje, og ta sikte på å skrive innhold som er bedre enn deres. Del deretter innholdet ditt på dine sosiale plattformer.

5. Hold deg foran konkurrentene dine

Når du optimaliserer nettstedet ditt, jobber du ikke bare for å forbedre hvor nettstedet ditt rangerer på resultatsider – du beveger deg også over konkurrentene dine.

Bare tenk på at det første resultatet på en gitt resultatside får et gjennomsnitt på 20.5% av klikkene. Derfra får det andre resultatet 13, 32%, og det tredje får 13, 14%.

Dette betyr at når du beveger deg oppover i søkeresultatene, vil du tjene en større prosentandel av klikkene for målsøkeordene dine – og konkurrentene dine vil tjene mindre.

6. Lett å måle

Til slutt er en av de største fordelene med SEO at du kan måle praktisk talt alle aspekter av resultatene dine.

I motsetning til tradisjonelle metoder, som ofte er avhengige av å lete etter sammenhenger mellom annonsekampanjer og salg, er det lett å se avkastningen du får fra SEO-investeringen.

Du kan bruke verktøy som Google Analytics til å overvåke trafikk, henvisningskilder, konverteringer og andre beregninger som er viktige for bedriften din.

På denne måten kan du nøyaktig evaluere hva som fungerer – og hva som ikke fungerer – og være trygg på at du allokerer markedsføringsbudsjettet til strategiene som har størst innvirkning på de viktigste målene dine.

7. SEO har kommet for å være her

Forbrukerne vil alltid ha produkter og tjenester på nettet, og merkevarer vil alltid se etter den mest kostnadseffektive måten å gjøre det på.

Mens SEO-rollen kan endres og strategier endres, åpnes nye veier stadig gjennom forskjellige inngangspunkter som tale, apper, wearables og Internet of Things (IoT).

Ifølge Comserve.Inc vil neste generasjons søkemotorer bli drevet av dype nevrale nettverk og maskinlæring eksplodere i markedsverdi, fra 14,9 milliarder dollar i 2019 til 55,7 milliarder dollar i 2025.

Nye, organiske søkemuligheter vil alltid oppstå.

Avsluttende tanker

SEO har store fordeler for nettsteder og kan føre til langsiktig eksponentiell vekst. Merkevarer som investerer i SEO kan bygge troverdighet og tillit hos publikum, noe som gjør det til en sentral del av en digital markedsføringsstrategi.

Kilder: