Manuell Nøkkelord Analyse: Hvordan Finne Nøkkelord Som er Lønnsomme og Med Lav Konkurranse

Forstå din unike nisje

Din nisje er aldri i sin helhet forhåndsdefinert. Uavhengig av din nisje vil du presentere et unikt sett av produktkategorier. Du vil måtte bryte ned din nisje i underkategorier også. Hvis nisjen din er å gå ned i vekt kan det være at du ønsker å få den ned til trening eller diett eller programmerere eller andre underkategorier. 

Når du holder på med trening vil du ønske å promotere treningsutstyr sammen med innholdet ditt. I forhold til kosthold, så kan det være at du ønsker å promoter ingredienter, tilbehør for matlaging eller til og med e-bøker. Det er er svært viktig å forstå dine spesifikke underkategorier og produktkategorier.

Få ideer om nøkkelord

Før du stuper inn i nøkkelord undersøkelser, skriv ned ideene dine. For eksempel hvis du driver innenfor hjemmegym bransjen lag innholdskategorier som passer. Det vil være øvelser som går på smidighet, styrketrening, aerobics og andre. I hver kategori, se på hvilke produkter du ønsker å satse på.

Det kan være tredemøller, håndvekter, ellipsemasking, frivektkule (kettlebell), hoppetau, vektstang med mer. I tillegg kan du linke til andre steder som handler om det teknologiske inkludert treningsapper. Tenk på mulig YouTube innhold og Instagram emnetagger. Disse ideene bør danne grunnlaget for dine nøkkelord.

Det kan være tredemøller, håndvekter, ellipsemasking, frivektkule (kettlebell), hoppetau, vektstang med mer. I tillegg kan du linke til andre steder som handler om det teknologiske inkludert treningsapper. Tenk på mulig YouTube innhold og Instagram emnetagger. Disse ideene bør danne grunnlaget for dine nøkkelord.

Merkevarer og fraser med intensjon om kjøp burde også være en del av dette for å identifisere de perfekte nøkkelord frasene. Når det er snakk om en hjemmegym har du for eksempel merkevarer som Rogue Fitness, Bowflex, Marcy osv. Deres produkter har allerede masse anmeldelser, demonstrasjonsvideoer, utpakkingsvideoer mer mer. Hvis du ønsker å tjene penger på affiliate modellen trenger du å kombinere nøkkelord med fraser med intensjon om å kjøpe.

For eksempel å erstatte “hjemmegym” med “beste hjemmegym merker Storbritannia” fører til en helt annen utvikling i salg. Listicle (internettartikkel som bruker en liste) har også en virkning. Du ønsker sannsynligvis å bruke nøkkelord som “topp 10 hjemmegym øvelser” for å tiltrekke trafikk.

Bruk Microsoft Excel og Notepad for nøkkelord undersøkelser

Det er ikke mange tekniske aspekter ved nøkkelord undersøkelser. Du kan begynne med Microsoft Excel og Notepad. Lag et Excel regneark for dette. Skriv ned alle variasjoner og grunnleggende fraser som definerer ditt nettsted.

For eksempel lag en liste som dette – Beste *utstyr* for trening. Erstatte *utstyr* med ‘håndvekter´, ‘vektstang’, ‘medisinballer’ med mer. Lag flere tilsvarende lister. Kopier listen til TextPad og ta bort uregelmessige mellomrom mellom ordene.

1. Google Adwords Nøkkelord Planlegger

Logg inn til Google Adword og gå til Planning > Keyword Planner. Du ønsker i vesentlig grad å bruke det andre alternativet som er se søkevolum og prognose for dine nøkkelord (‘See search volume and forecasts for your keywords’). Lim inn listen din med fraser i boksen og klikk ‘Get Started’.

Dataene som returneres er ikke klar for bruk i organisk markedsføring og SEO. Hva dette viser oss er hvilke nøkkelord som faktisk mottar klikk. Ta bort de frasene som har svært lite søkevolum.

2. Keyword.io

Uansett hvor mye tid du brukte på idedugnad, kan det fortsatt være at du ikke fanget opp mange ideer om nøkkelord. Du kan lage en alternativ liste med verktøy som keyword.io som du senere kan slå sammen med den første listen.

Besøk keyword.io og legg inn primærnøkkelordet. Velg en Google plassering og klikk på ‘Search’. Du vil motta en lang liste med ytterligere nøkkelord. Du kan manuelt filtrere listen basert på hva som er relevant

For å sikre inntjening må du velge nøkkelord som enkelt kan rangeres. Besøk KWFinder.com og legg inn ditt primære nøkkelord. Du får så tilbake en liste med nøkkelord fraser sammen med en score basert på vanskelighetsgraden for SEO nøkkelord (‘Keyword SEO difficulty score’)

Nøkkelord med score på under 30 eller som vises i grønt er enklere å rangere. Score under 50 ville bety at rangering for det bestemte nøkkelordet fortsatt er mulig.

I tillegg kan du importere hele nøkkelord listen med fraser og filtrere basert på score for nøkkelord og SEO vanskelighetsgrad.

Vil du ha en gratis SEO analyse av din nettside?

Vi gjør en gratis SEO analyse av ditt nettsted hvor vi ser på dine organiske data og sammenligner deg med dine konkurrenter.

Leave a Comment